Események
Huncút Hétfő (2009-es Alapfokú tanfolyam záróbuli) - 2009. június 29.

Kedves Barátaim!

Reggel kiszáradt szájjal ébredtem és végre egy halk, de elnyújtott acetilénes büfibuborék kiegyenlítette a külső és belső nyomás különbségét. Jól esett. Próbálom összerakni a tegnapi est foszlányait.

Arra biztosan emlékszem, hogy a Pálban voltunk, a csillagokat néztem fekvő pózban, de nem voltam a földön. Vízben voltam, mert hullámzott az egész. De nem voltam vizes, ja igen. Tenyerek tartottak 2 méter magasban és kényük-kedvük szerint himbálódzott ez a furcsa közeg. Az elején még küzdöttem az igazság ellen, de nem volt menekvés. Végül feladtam és átadtam magam a lebegésnek. Igazi metaélmény volt!

Állj, vált a dia és egy másik kép ugrik a helyébe... egy nagy kondérból próbálom az utolsó cseppnyi gulyást kitunkolni puha kenyérbéllel. A magamra pruszikolt bögrémből kikapja Pataki a szalonnabőrt és mire szólni tudtam egy szót az érdekemben, el is tűnt a szakállában. De miért van a Hege és a Pöcök fehér tütüszoknyában? Mi ez az egész? De jönnek a többiek is... Miért? Hogy néznek ki? Prudukció élő zenére... fetrengtem a röhögéstől... az elegáns és kimért mozdulatok, annak rendje és módja szerint, szigorúan meghatározott koreográfiát követve. Minden mozdulat fontos és jelentéssel bír! Biztos 4 éves koruk óta ezt tanulták, szigorú diétán tengődtek és napi 12 órát gyakoroltak és csinálták a hülye lazító gyakorlatokat, amiket én mindig is utáltam. Hiába erre születni kell...

Zöld marcipándenevér! Jé mozog... Nyami! Elkaptam egy pillantást, hogy nem ér enni míg nem vágtuk fel a barlangtortát. Robi is elkeseredett küzdelmet vív a konvenciókkal. Szelni akarja. De páran kihasználják a soha vissza nem térő alkalmat és gyors kézmozdulatokkal, a kanalukkal csáklyázzák meg a piskótát, és már hordják is szét.

De miért is kellett kitöltenünk az oktatói önellenőrző lapot? Érthetetlen. Ők tudják, de azt mondták, hogy még egy csomó mindent nem tudunk és vissza kell menni gyakorolni. Szerencsére itt van egy előadás, hogy mi kell a jó oktatósághoz. Lanna nekihevülten osztja az észt, kérdésem van, nem merek kérdezni. Biztos mindenki tudja a választ és jól beégek. Biztos lesz valami jegyzet vagy majd megkérdezem valakitől... Ja, Böbike most aláz valakit, hogy miért ilyen suta, pedig már legalább ezerszer elmondta. Még jó hogy nem kérdeztem meg... Lassan kezd összeállni a kép... De miért van mindenki piros pólóban? Vannak még nyitott kérdések. Ezek biztosan alapfokúsok és biztosan már vége is a tanfolyamnak.

Mi lesz most?

Ja, meg fogják kapni a próbaidős tagságot, ha kérik. Biztosan megkapják! Csak kérniük kell... Eddig is kibírtuk velük. Még egy évig csak kibírjuk... Mindjárt megyünk Erdélybe ázni, azt már úgyis ismerik. Talán nyár derekán egy Montenegro is belefér nekik. De nem tudom, nem mondták hogy akarnak menni, én nem erőltetném a dolgot, biztosan elegük van már az egészből. Mondjuk azokat a videókat jó lenne látni a youtube on... Ja, aztán eljön majd az ősz, ahogy tavaly is eljött, meg az előtt is. Remélem sikerül azt a klubhelységet megszereznünk szeptemberre... Kicsit drága lesz fenntartani és még fel is kell újítani... festeni, meg vakolni, elektromos cuccokat szerelni, flexelni. A bogyók biztos utálnak vakolatot vésni. Érthető, hisz barlangban sokkal jobb... Majd megkíméljük őket ettől a melótól. Mi meg majd valahogy megoldjuk. De végül kész lesz és rendkívül takaros lesz. A legfőbb, hogy a mienk! Majd kirakjuk a falra a bekeretezett tablóképet! Csinálunk majd fotópályázatot és majd valami jó kis díjat is kitalálnuk. Mondjuk egy nagy tortát! És minden képet kirakunk a falra. Kellenek majd asztalok is, jól körül ülni őket minden szerda este. Úgy megszoktam már, hogy akkor van a klubnap. Álmokat szövünk, hogy mit kéne csinálni és rájövünk, hogy kevés lesz egy emberöltő. Beszélgetni fogunk és itt készítjük elő a felszerelést, térképet rajzolunk, adatokat fogunk bevinni, és úgy hallgatnék már valami jó kis előadást is, amit csak az öregjeink tudnak... kéne csinálni egy györgy-versenyt is... a fődíj egy torta! Kéne majd egy túraterv is. Egy évre előre, hogy mindenki előre felkészüljön a szabadságolással... talán a túlérett bogyók már el fogják árulni, hogy mit akarnak kezdeni magukkal. könnyebb lenne tervezni. Jó lenne valami jó kis bontást, meg valami kutatható barlangot nézni. Mondjuk a bogyók szeretnek ásogatni. Talán szeretnék ők is... Micsoda kis társaság gyűlt össze... nem hiába!

Micsoda este volt! Furcsa dolgokat hoz ki az emberből. De egyenlőre jön az Erdélyi túra, össze kell szedni egy csomó cuccot, megvarrni a műnyulamat, meg lassan ideje lenne új pizsamák meg pólók után nézni, meg néhány tartalék bogyót beszervezni, ha nagy lenne az amortizáció... de lehet, hogy még ezt a nyarat kibírják...

üdv:
Gábor

2003 - 2011 © Papp Ferenc BKCs - desIgn:ALTAIR