Hágókupák
A Hágó kupák története

A kezdet
1991 tavaszán a Pál-kőfejtőben az átfogó BEAC-piknik rendezvényen zsinórban harmadszor is elnyeretvén véget ért a Kinizsi Kupa pályafutása.
Az akkor még Hágó '83 Ipari Hegymászó Kft, alias Horváth Richárd, Simon Béla és Zsólyomi Zsolt fejében megmoccant a gondolat, hogy nem lenne szabad hagyni kialudni az egészséges és motiváló erejű versenyszellem harcos lángját. Elhatározásukat ötletáradat, majd gondos szervezés követte; ennek gyümölcse az azóta komoly hagyományokat teremtő Hágó Kupa.
A minden év májusában, az év első versenyeként megrendelésre kerülő Vándorkupa koncepciójában az eredeti elképzelésektől csak annyiban tér el, hogy az egymás után háromszor nyertes BEAC, bár megillette volna oket, nem tartotta meg magának a Kupát, hanem szép gesztussal benne hagyta a magyar barlangversenyzés forgatagában

Bár a motiváció sosem a pénz, de 94 óta komoly mecénások állnak a verseny mögött. Legfőbb és rendszeres támogatónk Simon Béla és Horváth Richárd cége, a DU-ALP, és a TENGERSZEM sportbolt (VII. Dohány utca 29.).

Álljon itt a Kupa szellemiségének éltetői tiszteletére az elmúlt évezred hat versenyének leírása és győztesei.

Szabó Leó
2003 - 2011 © Papp Ferenc BKCs - desIgn:ALTAIR