Túrák
Király-erdő, Erdély 2004. november 26. - 29.

A 2004 novemberi Erdély túráról, annak egy-egy szakaszáról, aspektusáról nem is egy írás kerekedett, melyeket az alábbi összefoglalóban elhelyezett linkekkel lehet elérni.

Indulás
Csütörtök este a két autó egymástól függetlenül, ám egyformán késve indult útnak, hogy a biharkeresztesi határátkelőnél talázzanak. Az egyébként eseménytelen kocsikázás során a legtöbb figyelmet a Nagyváradtól egyre többször, egyre nagyobb foltokban és egyre vastagabb rétegben felbukkanó hófoltok kapták.

Sátortábor a Popráz alatt - KALetérvén a fő-, majd a másodrendű útról, az ájszaka közepén 30 - 40 Kmh sebességgel zötyögtünk a kiszemelt alvóhely felé egy amúgy igen szemrevaló völgyben. Csak a megérkezéskor derült ki, hogy e völgy, amelyben a glattjeges, kátyúkkal sűrűn tűzdelt út kanyargott, épp kedvezett az aktuális széljárásnak. A jó 40 centis hóba, randán hideg szél mellett vertünk sátrat. Nem kevesen fagytak kockásra ezen az éjszakán, pedig effektíve nem is ez volt a leghűvösebb.

Popráz-zsomboly keresése - kpPéntek
A Popráz-zsomboly elleni véres vereség napja, Csaba beszámolója. Az estét egy másik völgyben költöttük el, a korábbinál sokkal jobb időben, holdfény mellett, szélcsendben. Szemi adózott a hótéglákból való szélfogófal-építési szenvedélyének, melynek oltárán kis híján feláldozta a vacsoráját is.

Szombat
A bivakcsapat beveszi a Király-barlangot, Csaba beszámolója, míg a túracsapat a Páfrányosnak megy, KP beszámolója. Első éjszakánk a Kocsis-házban. A kiutalt hálóhelyiség kényszertársbérletének minden hátrányát élvezzük -- külön rajongótábort alakítottak a horkolás-mazók. Társbérlőink egyike-másika deklarált céljának a barlangászat, túrázás helyett a rövidtávú lerészegedés sportszerű űzését tekintette, egyébként kimagasló eredménnyel és a horkolás-mazók kéjes gyönyörűségére.

Vasárnap
Reggel a Kocsis-házban - kpA túracsapat a Király-barlangba tesz villámlátogatást, Zsú beszámolója, bivakék ezerrel fotóznak, Csaba beszámolója. Ezenközben Robi filozofikus hangulatba kerül, Robi beszámolója -- ami tulajdonképpen az egyetlen lehetősége, de jól viseli.

Hétfő
Az Osoi-barlang és az eső, továbbá a hazaindulás napja, Csaba beszámolója. A barlang zsír, Robi hátsóülésenalvás-világbajnok lesz.

kp
2003 - 2011 © Papp Ferenc BKCs - desIgn:ALTAIR