Túrák
Régészeti túra a Baradlában, 2011. február 19 - 20.

Voltunk.
Hazajöttünk.
Mi is a következő napirendi pont? Ja az élménybeszámoló! Persze ezt olyan valakinek kellene megtenni, aki nem elfogult.

Én sikeresnek értékelem a túrát, mert a társadág fele halálra unta magát, amíg a másik fele mérhetetlen tudásszomját próbálta csillapítani, de aztért nem vertek meg.
Mi Aggtelekre péntek délután érkeztünk meg és már aznap este elkezdtük a régészeti bejárást. Folytattuk ezt szombat reggel, így amikor 10 órára mindenki megérkezett én már összekoszoltam az overállom.

A délelőtt az aggteleki rész bejárásával telt, a Csontház teremben csupán másfél órát töltöttünk, pedíg néha sürgettem a társaságot. Itt derült ki, hogy van akit tényleg érdekel a régészeiti kutatás, nem csak szánalomból jött el.

Ebéd után egy hosszútúra következett sok fixponttal. Böb méltatlannak bizonyult a mocskos disznó cím viselésére, mert nem volt hajlandó összekoszolni a pulóverét, és perverz élvezetet mutatott a gumicsizma mosónál.

Az óriások termében részleteket hallgattunk meg a CD távirányitóból különösebb logika és művészi megfontolás nélkül.
Dis jóvoltából (némi rábeszéléssel) egy fuvarral hazakerült mindenki, nem is túl későn.
Vasárnap reggel - miután kiderült, hogy a Domicába nem 10-kor hanem 9.30-kor indul túra - hosszas erőfeszítéseket tettem a térerő hosszabbítására eredménytelenül. Marcsinak kb. tíz értelmetlen nem fogadott hívást és hangpósta üzenetet hagyva a telefonján. Bocs.

Azért mi befizettünk egy rövidtúrára a Domicába, ami se barlangász, se régészeti szempontból nem mondható jelentős eredménynek, de hát voltak köztünk akik először jártak ott.

A résztvevők:
Dudu és családja
Ádám és családja
Laczfi Orsi (régész hallgató, érdeklődik a barlangok iránt) és pereputtya
Kamilla
Kroll
Dis
Marcsi
És Böb

+HB és családja

Idézek Marcsi SMS-éből:
"5év múlva ugyanitt"

B.

2003 - 2011 © Papp Ferenc BKCs - desIgn:ALTAIR